Viime keväänä uskaltauduin lainaamaan kirjastosta Joka tyypin kaavakirjan, ja ompelemaan hameen sen ohjeella. Hameesta tuli hyvä. Suorastaan ihana! Pian syntyi seuraava hame, sitten kolmas. Välissä tuli ommeltua mekkokin. Ja kaikki nämä onnistuneita! Uskomatonta!

Olen kokeillut vaatteiden ompelua muutaman kerran aiemminkin, mutta tulos on joka kerta ollut lähinnä katastrofaalinen. En tiedä onko vika ollut ohjeissa, kaavoissa vai minussa, mutta mitään käyttökelpoista en ole saanut aikaan.

Ostin tuon Joka tyypin kaavakirjan omakseni jossain ensimmäisen ja toisen hameen välillä, ja olen ollut enemmän kuin tyytyväinen. Ohjeet ovat todella selkeitä ja helppotajuisia, kaavat toimivia ja hyvin mitoitettuja. Kirja ei jää pelkästään peruskaavojen tasolle, vaan ohjaa myös itse muokkaamaan, muuttamaan ja yhdistelemään kaavoja. Suosittelen.

Samoihin aikoihin ostin myös Jujun. Tämä kirja on toteutettu vähän samaan henkeen kuin edellinenkin, mutta kirjassa on vain lastenvaatteiden kaavoja. Näistä en ole vielä kokeillut yhtäkään, mutta ideoita on jo vaikka kuinka paljon. Tässäkin kirjassa tykkään kokeilemaan innostavasta asenteesta. Ei ole pakko tyytyä valmiiseen vaan voi keksiä itse.

Ja sehän itse tekemisessä parasta onkin: vain mielikuvitus on rajana!

Tässä vielä muutamia linkkejä, joista olen saanut inspiraatiota ja innostusta omiin suunnitelmiini:

Siskokset kuin liskokset

tilli mössönpoika ja muita ihania

Neulakko

Piipahduksia