Herkullista uunituoretta leipää nopeasti, ilman vaivaamista, taikinan nostattelua tai kaupan pakasteallasta? Irlantilainen soodaleipä.

Leipä kohotetaan hiivan sijasta soodalla, ja nesteenä käytetään piimää tai maustamatonta jogurttia. Jauhoiksi käy melkein mikä tahansa, kannattaa kokeilla eri yhdistelmiä. Myös ruohosipuli tai jokin muu tuore/kuivattu yrtti antaa ihanaa lisämakua leipään.

1242312871_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohje:

1dl leseitä

4,5 - 5dl sämpyläjauhoja

1tl suolaa

1tl soodaa

3 dl jogurttia tai piimää

Laita uuni lämpenemään n. 175 asteeseen. Sekoita jauhot, leseet, suola ja sooda. Lisää jogurtti ja sekoita taikina tasaiseksi esim. puuhaarukalla. Älä vaivaa. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Kaada taikina pellille, ja taputtele leivän muotoiseksi jauhon avulla. Paista leipää n.30-40min, kunnes leipää pohjasta kopauttaessa kuuluu ontto ääni. Nauti.

(Ohje Kati Napan)