...ja hieman muuallekin tätä nykyä, on elämään tullut ihan uusia huomioitavia asioita :)

Ensimmäinen oli tietysti se kypärä. Viikko sitten marssittiin kauppaan ja ostettiin sellaiset. Miehelle tyylikäs musta-harmaa, mulle jotain vähän kauniinpaa:

1239813017_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nätti, eikö vaan (siis sikäli kun kypärä nyt voi nätti olla). Tänään koulun pihalla näin yhdellä ekaluokkalaisella tytöllä samanlaisen :)

Niin kiva kuin kypäräni onkin, toi se kyllä mukanaan myös erään ongelman: miten ihmeessä pitää hiuksia kivasti kypärän kanssa? Pakko myöntää, että tähän ongelmaan en vielä oikein ole löytänyt vastausta. Ponnari onnistuu hyvin, samoin letti, letit tai saparot, mutta en oikein tiedä jaksaako niitäkään aina. Kypärän alle mahtuu onneksi huivi, joten niillä saa vähän vaihtelua kampauksiin. Nutturat mun on nyt jätettävä pyöräilypäivinä kiertämättä, harmi.

Toinen pohdintaa aiheuttanut asia on pukeutuminen. Tykkään käyttää pääosin hameita, joten luonnollisesti myös pyöräilen hameessa. Toisten hameiden kanssa pyöräily onnistuu vaivatta, toisten kanssa se taas on ... mielenkiintoista akrobatiaa.

Lyhytaikaisten empiiristen kokeilujen ja nopean nettihaun tuloksena voisin nyt vinkata, että paras pyöräilyhame on hieman polven alle (istuessa!) ulottuva ja leveähkö. Tällöin jaloilla on riittävästi tilaa liikkua, hame ei ole vaarassa sotkeutua ketjujen tai pinnojen väliin, eikä hame ole myöskään kovin suuressa vaarassa lehahtaa korviin kesken matkan. Jos tällainen lehahdus tuulisena päivänä tai alamäessä kuitenkin pääsee yllättämään, on hieman päällyshametta kapeampi alushame loistava pelastus. Pitkänkin hameen kanssa pyöräily onnistuu, kunhan hame ei ole liian leveä/ohutta kangasta (=helposti lehahteleva). Jostain tosin luin vinkin, että tällaisen hameen voisi pyöräilyn ajaksi sitaista kätevästi solmuun sivulle. Pitää ehkä vielä joskus kokeilla...

Mutta kivaa pyöräily kyllä on ollut, piiitkästä aikaa. Riittävästi ulkoilmaa ja liikuntaa, niin elämä näyttää valoisalta ja raikkaalta! (Yhtään sateista päivää ei tähän viikkon vielä osunut.)

Tältä englanninkieliseltä sivulta löytyy lisätietoja aiheesta:

Diva's guide to biking