Mediassa pyöri jokunen aika sitten vilkas keskustelu Tikkurilassa pidetystä HNMKY:n avioliittokoulusta ja sitä kautta myös perinteisestä kristillisestä avioliittonäkemyksestä, jossa puolisoilla on erilaiset roolit.

 Raamattuhan opettaa, että avioliitossa mies on naisen pää, ja miehen päänä puolestaan on Jeesus. Miehelle annetaan ohjeeksi kohdella vaimoaan taiten, kunnioittaa tätä, varjella, vaalia ja rakastaa niinkuin Jeesuskin rakas1516516.jpgti seurakuntaansa. Vaimoa puolestaan kehotetaan myöskin rakastamaan ja kunnioittamaan miestään sekä olemaan tälle alamainen, kuten seurakuntakin on alamainen Kristukselle.

Tuo "alamainen" kai saa aikaan sen, että käsitys miehestä perheen päänä johtaa ajatukseen tyrannimmaisesta miehestä ja alistetusta vaimosta, ja muusta ohjeistuksesta ei sitten enää välitetäkään. Mitenkään muuten en nimittäin voi käsittää sitä, että kristillistä avioliittokäsitystä pidetään jotenkin naista alistavana ja epätasa-arvoisena. Oman kokemukseni perusteella se on kyllä ihan jotain muuta!