eli tee se itse -pikkuhousunsuoja.

Jos on edes pikkuisen kiinnostusta(/epäluuloja) kestoja kohtaan, tällä on hyvä lähteä kokeilemaan. Kosteussuluttomaan phssään löytyy todennäköisesti tarvikkeet ihan omista kaapeista eikä sen valmistaminen vaadi mitään erityisiä ompelijan lahjoja. Varsinaisiin menkkoihin tää malli ei tietenkään käy, mutta valkovuotoon/menkkojen loppupäiviin kylläkin erinomaisesti.

Tarvitset:
1641090.jpg

Vanhaa* puuvillakangasta/trikoota ja/tai flanellia/froteeta sekä ommeltavia neppareita. Itse käytän vanhoja yöpaitoja, tyynyliinoja ja pyyhkeitä :) Lisäksi tarvitset kaavan, jollaiseksi sopii erinomaisesti vaikka jokin hyväksi havaittu kertis-phs, johon lisäät siivekkeet niin, että ne yltävät hieman toistensa päälle (jotta voit kiinnittää nepparit). Saumuri on kuulema kätevin, mulla on vaan ompelukone. Hätätilanteessa näitä syntyy vaikka käsin, kun korvaa siksakit pykäpistoilla ;)

*Vanhat kankaat ovat näihin käteviä, koska kankaan imukyky paranee pesujen myötä. Uusista kankaista tehdyt siteet ja phst toimivat paremmin vasta muutamien pesujen jälkeen.

Osien leikkaaminen:
1641091.jpg

Tarvitset 2 kaavan mukaan leikattua siivekkeellistä kappaletta. Nämä voit leikata flanellista, trikoosta tai puuvillakankaasta. Lisäksi tarvitset imukerroksia, esim. 1 krs froteeta tai 2-4 kerrosta flanellia (paksuudesta riippuen). Imukerroksiin ei tarvita siivekkeitä. Imukerros saa olla koko phs:n mittainen. Phs istuu paremmin, jos leikkaat imut tiimalasin muotoon, eli keskeltä hiukan kapeammiksi.

Ompeleminen:
Yhdistä imukerrokset toisiinsa. Mä olen tykännyt huolitella reunat siksakilla, koska joistain vanhemmista huolittelemattomista ne on lähtenyt purkautumaan.
2. Ompele imukerrokset toiseen siivekkeeliseen kappaleeseen. (Kosteussuluttomassa phssä ei oo väliä onko ylä- vai alapuoli.)
3. Ompele siivekkeelliset kappaleet yhteen suoralla ompeleella ja huolittele reuna vielä siksakilla.
4. Ompele nepparit siivekkeisiin.

Siinä se!
Alta:
1641092.jpg

Päältä:
1641094.jpg