Mites nämä sitten sopii yhteen? Jos on antanut Jumalalle vapaat kädet lasten saapumisen suhteen, niin eikös kierron tarkkailu johda kiusaukseen, vaikka vain alitajuisestikin, ajoittaa rakasteluja ei-hedelmällisiin/hedelmällisiin päiviin? Riippuu varmaan tilanteesta, vastaisin. Jos ehkäisyttömyyteen on päädytty pitkin hampain ja vastentahtoisesti, niin varmaankin.

Meillähän tilanne meni niin, että kun pitkän prosessin jälkeen päädyttiin siihen ettei käytetä mitään ehkäisyä, antoi Jumala tosi ihanan vapauden ja ilon. Meidän ei oo pakko olla ilman ehkäisyä, mutta näin Jumala meille puhui. Ei siis oo mitään tarvetta toimia sitä vastaan tai vältellä raskautta. Jumala vaikutti tahtomista ja tekemistä :) Nyt lasten toivominen on oikeestaan  ihan luontevaa, ja rakastelut tosiaan ajoittuu tuohon hedelmälliseen aikaan.

Olin myös jo aloittanut kierron tarkkailun hyvissä ajoin ennen häitä, ja täytyy myöntää että siihen oikeasti jää koukuun ;). Ei oikeasti tulisi nyt mieleenkään lopettaa... Etenkin nyt, kun raskaus on toiveissa, tää on korvaamaton apu. Tietysti ovulaation tunnistamiseen, mutta sitä kautta myös kierron pituuden arviointiin. Ovulaatio voi heittää, mutta aika oviksesta menkkoihin on suunnilleen vakio. Tää tieto on jo parina kuuna pelastanut liian suurilta toiveilta, kun alkukierto on venynyt tai lämmön tippuminen varoittaa menkkojen alkamisesta jo ennakkoon.

Ja ajoittipa rakasteluja miten vaan tai oli ajoittamatta, niin Jumala sen lapsen antaa ajallaan.